Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





своє життя. Зараз я говорю про основний хрещенні, яким хрестяться бажаючі почати нове життя, а не про хрещення, що охоплює проповідь і занурення у воду. Ті, хто в наш час настільки палко бореться проти хрещення дітей, не усвідомлюють, що під «хрещенням» іноді розуміється подія, що складається цілком з настанови і таїнства, а іноді - тільки таїнство - можна сказати, знак; деколи вони борються як сліпі ».

«Хреститель каже так:« Я хрещу вас водою на покаяння ». Що інше означає це, що не: «Я занурюю вас у воду, щоб ви покаялися за вашу колишнє життя, тобто, для того, щоб ви засоромилися вашої колишнього життя до такої міри, щоб зовсім залишити її і почати нове; цим знаком хрещення я хочу лише подати вам, вам, нетямущим в небесні справи, що відтепер ви, оскільки ви хочете стати блаженними, повинні почати абсолютно інше життя; як той, хто відмивається, стає немов новою людиною, так хочу я спонукати вас насамперед через видимий обряд хрещення до омиванню колишнього життя ».

Цвінглі не вважає, що Іван повинен був почати хрещення до того, як він почав вчити, отже, він хрестив приходять до нього, не замислюючись, не знаючи того, чи сприймають вони його слово правильно чи ні, а, також, не пред'являючи до них подібної вимоги. Хрещення - освящающее і зобов'язує таїнство, яким відзначаються і вважаються каються люди, охочі змінити життя і звичаї. «І це покаяння було підготовкою до пришестя Христа. Бо, озираючись на своє життя, людина не знаходить точки, на яку він міг би спертися для свого порятунку і в той же час відчуває, що йому бракує сил, щоб відмовитися від старого життя і почати нову, а тому потребує руці, яка протягнута йому в настільки безнадійному становищі ».

На це одразу вказав Іоанн, так як, знаючи, що покаяння приносить з собою відчай, він поспішив вказати на те, що гряде Той, Хто відродить зруйновані надії, і сказав у Євангелії від Івана, так: «Я хрещу у воді; але стоїть серед вас і вже прийшов Хтось - адже Він стоїть тут серед вас - що Його ви не знаєте. Він-то прийде за мною, ... Я негідний розв'язати ремінь у взуття Його. Він хреститиме вас Духом Святим і вогнем ».

Хрещення Духом Святим є подвійним. Одним хрещенням Духом омиваються внутрішньо всі, хто вірить в Христа, бо «ніхто не може прийти до Христа, не притягне його Отець», «і всі будуть навчені Господом». Друге хрещення Святим Духом є зовнішнім, схожим з хрещенням водою. «Богобоязливі, колись охрещені цим хрещенням Духом другого роду, негайно заговорили« на інших мовах ». Ця мова, швидше, була знаком для інших, що слухають людей, ніж для них самих, мовців. Бо ті, хто говорив на інших мовах, відчували внутрішньо в собі віру і просвітлення Духом, але іншим це було невідомо про себе ». Тобто слухачі цих людей нічого не відчували в собі від віри і просвітлення духом. «Отже, Бог утворив мови благочестивих з іншими словами, для?? Ого, щоб інші могли пізнавати, що сталося тут здійснилося від Божого Духа ».

«Отже, що стосується Христа, хрещення Іоанна передувало обом хрещенням Духом Святим». Тобто хрещення Іоанна водою передувало хрещенню Духом, здійснюваного Христом. Це твердження можна довести так: тих, кого Іоанн приводив своєю проповіддю в жах, він посилав до Христа, якого вони ще не знали; але він обіцяв їм, що вони знайдуть у Ньому спасіння. «Бо в першому розділі Євангелія від Івана ми читаємо:« Це відбувалося в Віфавара, де ...


Назад | сторінка 88 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Хрещення Київської Русі і його значення
  • Реферат на тему: Хрещення Русі
  • Реферат на тему: Хрещення Русі
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Хрещення Русі як PR-кампанія