Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





христив був Іван. На другий день бачить Йоан, що до нього Ісуса і каже: «Ось Агнець Божий, що на Себе гріх світу. Той, що про Нього казав я: «За мною йде Муж, що передо мною, тому, що перше мене був. Я не знав Його; та для того прийшов хрестити у воді, щоб Ізраїлеві Він з'явився ». Тут можна бачити, як хрестив у воді Іоанн тих, кого він відправляв до Христа; і він хрестив їх для того, щоб відправляти до Христа.

перекрещенци стверджували, що хрещення Іоанна і хрещення Христа - це різні речі. Цвінглі намагається послабити це твердження за допомогою грунтовних пояснень Христос задовольнявся Іванове хрещення, як для себе, так і для своїх послідовників. Якби Його хрещення давало щось більш багате і більш повне, то Він, без сумніву, вдруге охрестив би своїх учнів і не дозволив хрестити себе самого за звичаєм Іоанна.

Для Цвінглі єдино важливо довести: існує лише одне хрещення, безвідносно до того, називаємо ми його Іоанновим або Христовим хрещенням. Отже, Ісус хрестився таким же чином, як і решта людей. «Адже в Євангелії не говориться про змінений хрещенні; якби подібна зміна мало місце, його, безсумнівно, не залишили б без згадки; хрещення Ісусом іншим способом не було б чимось дивним. Але ж Син Бога хрестився від Івана, який хрестив грішників, і в цьому укладено щось чудесне, а саме - невинний Син Бога, що сам є Богом, прийняв цей знак, який давався тим, хто мав змінитися ». Іванове хрещення і Христове хрещення суть одне і те ж. «Бо якби йшлося не про одне й те ж хрещенні, то Ісус хрестив б хрещених Іоанном ще раз через своїх учнів».

Думка Цвінглі таке: що стосується води, то з самого початку немає ніякої відмінності між Іоанове хрещенням і Христовим хрещенням. Немає ніякого відмінності і в навчанні: «Тому зараз ми повинні правильно обміркувати своєрідність обох хрещень. Як вже говорилося, Іоанн хрестив для того, щоб освятити в покаянні і зобов'язати їм, і він передбачив, що порятунок втілено в тому, хто слідує за ним; це Агнець, що бере на себе гріх світу. Іоанн вчив, що слід покластися на Нього, Того, Хто, за його словами, йшов за ним, тобто, на Христа. Отже, хрещення від Івана вимагало нового життя і покладало надію на Христа. Це було освячення вченням - бо вода в обох випадках була однаковою. Христове хрещення не вимагало нічого іншого. Адже Христос почав проповідувати, так само як Іоанн, закликом: «Покайтеся». Але те, що надією був сам Христос, не Іван, - бо він, Іоанн, сам не був світлом, але вказував людям на Христа, - це не склало ніякої різниці при хрещенні; обидва хрещення вели до Христа, тобто вимагали нового життя, яка повинна була складатися за прикладом Христа. Взагалі, не означало відмінності і те, що хрещення від Христа вже в момент свого скоєння мало джерело порятунку, тоді як хрещення від Івана віщувало його лише в майбутньому; бо доля тих, хто хрестився хрещенням від Івана, і тих, хто - від Христа, була однаковою, за умови, що вони померли до Христового вознесіння ».

Отже, Іоанн вчив, що потрібно виправляти життя і формувати її за прикладом Христа, до Якого він направляв, і він проповідував, що Христос - наш порятунок; Христос вчив тому ж самому, «бо чого ще потребує вся життя Христа, як не новою життя, яка формується за волею Бога й непохитно покладається на Христа? Звідси випливає, що, якщо освячення в навчаннях Іоанна і Христа було однаковим, то і хрещення водою в обох випадках одне і те ж...


Назад | сторінка 89 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Хрещення Київської Русі і його значення
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа