Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





на них? »Цвінглі вважає це несправедливим.

Цвінглі апелює до Біблії. По-перше, в Старому і Новому Завітах виразно заборонено шанування ідолів. «Шанувальники єдиного і справжнього Бога відрізняються від названих ідолопоклонників так: ми вшановуємо Бога, Який невидимий і Який забороняє нам Його зображення в якоїсь видимої формі; але ідолопоклонники надають своїм богам самі різні форми. Від того християни не можуть зробити зображення свого Бога, Якого шанують, бо тим самим вони вчинили б за прикладом безбожників. Тим більше вони не можуть робити зображень тих, кого вони взагалі не повинні почитати навіть за їхнього життя ».

Христа як істота видиме, постає в людській подобі, жодним чином не можна почитати, Він повинен шануватися як Бог. Отже, якщо говорять, що Христа можна зображати як Бога, то помиляються, так як мистецтво не може і не повинно зображувати Його божественну природу. «Проте якщо говорять, що Він може зображуватися як людина, то я запитую, чи можна почитати образ зображеного таким чином. Без сумніву, немає; бо образ ніяк не може шануватися. У такому випадку, може чисту людську природу Христа? Знову ж таки ні. Що ж, власне, ми маємо на увазі, коли говоримо, що почитаємо Христа на дерев'яному хресті? Божественну природу? Але ж вона не може зображуватися. Людську? Але ж вона не може шануватися ».

Існує ще друга причина того, чому ми не можемо мати ніяких ікон, навіть якщо ми їх не почитаємо; «Бо приводиться для доказу необхідності ікон мотив - що ікони повинні передавати повчання і благоговіння - прямо показує, що ми внутрішньо абсолютно охололи. Заклик до ікон доводить, що ніяка любов до Бога, в достатній мірі спонукає до правильного способу життя, не готівка в нас. До того ж, більш надійно випливати не всіляким зображеним на іконах прикладам, але єдино наприклад Того, Хто не бажає бути зображеним. Якщо ж ми відчуваємо, що любов до Бога в нас охолола і ми занадто недбайливі для богопочитания, то ікони абсолютно не годяться, щоб запалити дух любові до Бога. Ікона може викликати вульгарне, швидко зникаюче чарівність; але вона не в змозі запалити любов до Бога. За допомогою дерев'яної ікони можна розвести вогонь, щоб спалити жертовну тварину, але єдино лише божественний Дух може спалювати тваринні інстинкти на вівтарі серця ». Думка Цвінглі - шановані ікони повинні бути усунені: «... оскільки там, де в церквах є ікони, загрожує неминуча небезпека знецінення віри, а саме небезпека поклоніння і шанування ікон, вони повинні знищуватися в церквах і там, де є небезпека поклоніння їм. Потрібно усувати тільки ікони, що ображають благочестиве почуття або ж шкодять вірі в Бога ».

Отже, резюмуючи все вищесказане, слід сказати, що для Цвінглі людське життя, коли з неї вилучають Бога, не відрізняється від життя тварини. Бог не бажав, щоб людина залишалася без богопізнання, тому Він постійно вчив його, невідкладно закликаючи назад всякий раз, коли він забував Бога; «Він не повинен був вироджуватися і отримувати задоволення, щоб гнити зі звірами, але повинен був прагнути до того, щоб жити з самим вічним Богом. Звідси турботливі пошуки занепалого людини: «Адам, де ти?». Звідси вогонь і потоп; страхом хотів Бог підтримати людей в їх обов'язки ». Сюди відносяться також важливі обіцянки і благодіяння: Аврааму Він обіцяв потомство, яке мало бути благословенням світу, також як Ісакові та Давиду. Бог вивів весь народ ...


Назад | сторінка 99 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Образ бога в творчості Фідія
  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Триєдність Бога
  • Реферат на тему: Штучний інтелект: чи може машина бути розумною?