Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





під проводом Мойсея з жахливого полону і звільнив від тиранії Фараона, Він годував народ у пустелі то манною небесною, то м'ясом перепелиць, там, де бракувало води, Він примушував воду текти навіть зі скелі, а коли вона була непридатною - підсолоджувати її, щоб можна було вдосталь напитися і поїсти. Для відділення ізраїльтян від інших народів Він встановив закони, щоб вони усвідомили себе власним народом Бога.

«Так показав себе найдобріший Батько одному народу. Але цим Він не ухилився від інших народів, весь світ повинен був визнати Його єдиним і єдиним, всемогутнім, завдяки Якому все існує, що все сталося управляється. Своїм самопроявом Бог не хотів допустити того, щоб людина опустився до рівня тварин. Бо Бог дав людям закони, щоб примусити їх з їх пристрастями до порядку, і цим Він відрізнив їх від звірів. Але ці закони засвоїть тільки той, хто перш присвятив себе Богові і хто раніше всього іншого прийшов до віри, що Він справжній і єдиний Бог. Тому завжди, коли Бог відкривався світу, Він впливав на душі так, що люди знали: те, що ми чуємо і бачимо, йде від Бога. Бо плоть не сприймає того, що противно їй; а те, що створює Дух небесний, противно плоті ». Таким чином людина не може сприймати Бога і прихильно вислуховувати Його закон, якщо сам Бог не привертає до себе душі; тільки так дізнаємося ми, що Бог - наш Бог, тільки так сприймаємо Його добрий закон.

«Отже, від створення світу Бог різними шляхами явив себе роду людському, так, що ми повинні були визнати Його Отцем і керуючим всіх речей. Тому головне в благочесті - це твердо вірити в Того, Кого ми визнаємо нашим Богом, як в Першоджерело і Отця всіх речей; в іншому випадку ми ніколи не будемо коритися Його законам ».

друге необхідно пізнавати самих себе; бо без самопізнання ми рівним чином не сприймаємо жодних законів. «Бо як може той, хто вважає, що він бездоганний, визнавати закон? Тому небесний Батько сімейства піднімається рано, ще вночі, як говорить пророк, щоб все встигнути впорядкувати і наказати для того, щоб ми не йшли на повсякденну роботу без певного завдання. Бог оточує законами рід людський як захисним валом, щоб він нічого не робив без закону. Однак Він не тільки оточив законами народ Ізраїлю, але і в душі поган вписав так званий закон природи. Бо один з їхніх пророків каже так: «З неба зійшло« Пізнай себе самого ». На самопізнанні спочиває закон: «Що ти хочеш, щоб робили тобі, роби й іншому» і «Що ненависно тобі самому, того не роби нікому».

Дух людини щосили хоче уподібнитися тому, до кого він прагне і кого хоче бачити обличчям до обличчя, «я маю на увазі праведного і святого Отця, Який сам є справедливістю, святістю, чистотою, світлом, спокоєм, відрадою, радістю і всім блаженством ». Тіло опирається цьому, так як воно, в відповідності зі своєю природою, зневажає те, що високо цінує дух; воно нудиться по земній і не піклується про небесне; воно слід пристрастям, і, коли сила духу хоче утримати його від цього, воно приходить в дику лють. Це вічна боротьба між плоттю і духом.

«Тут дух міг би впасти у відчай; проте Бог, бажаючий йому добра, відкрився йому, так що ми можемо довіряти милосердю Бога. Дух постійно повинен бути свідком того, як плоть ввергає себе у всякі гріхи. Бачачи таку необузданность плоті, дух повинен прийти в крайнє відчай. Але якщо його не залишає надія і він продовжує боротьбу за невинне життя,...


Назад | сторінка 100 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Пізнання людиною світу і самого себе
  • Реферат на тему: Специфіка сприйняття самого себе й інших людей молодшими школярами з розумо ...
  • Реферат на тему: Детермінанта (Ставлення до простору, годині, природи, самого себе, або Іншо ...
  • Реферат на тему: Особливості прийняття себе та інших у студентів ВНЗ
  • Реферат на тему: Довіра до себе і до світу