Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





про минуле, так як в його розумінні «пам'яті» (memoria) відбита платонічно сприйнята зв'язок між пам'ятають суб'єктом і згадує об'єктом. Цвінглі знайшов паралель цього істотного елементу таїнства вСтарому Завіті, як раніше він зробив це стосовно хрещенню: центральним пунктом свята Великодня є не агнець, але спогад про милостивою пощаду, про милостивого дарі Бога, дієвому до цього дня. Пам'ять про це викликає подяку; тому Цвінглі волів використовувати для євхаристії латинський вираз «Дяка», а не «таїнство». Два інших позитивних аспекту опису причастя у Цвінглі є менш важливими: вчинення причащання зводить разом громаду; це «спільна домовленість віруючих». Згідно Цвінглі, співтрапезники Вечері Господньої сповідують свою християнську віру і проголошують, що вони були врятовані кров'ю Ісуса Христа і Його смертю. Громада зобов'язується слідувати Христу. Отже, в центрі богослужіння знаходиться сама громада, чия віддана пам'ять вбачає за зовнішньою обрядовістю чинопоследования рятівну жертву Христа. Таким чином, цвінгліевское розуміння євхаристії сформовано з наступних елементів: спогади, подяки, збирання разом, визнання та обов'язки. Теологічні висновки Цвінглі з тлумачення текстів грунтуються не стільки на творчому теоретизуванні, або містичної споглядальності, скільки на більш характерною для всіх діяльних натур апеляції до здорового глузду.


.8 Ставлення Ульріха Цвінглі до статуй і ікон


Якщо люди вважають, що в Біблії ніде не сказано про те, що потрібно прибирати статуї і ікони, оскільки їх шанують, «то тут дороговказом стає любов, внушающая віруючому серцю наступне: гроші, викладені на шанування ікон, ти повинен використовувати для бідних! Бо коли тільки людський розум вимовляє: «Ти повинен спорудити цю статую на славу Бога або святого», - віра заперечує і пояснює: «Те, що ти хочеш витратити на славу Господа, краще вжити користь нужденним».

Коли Ісус на заперечення Іуди сказав учням: «Жебраків завжди маєте з собою, а Мене не завжди, і їм ви можете зробити добро» цим Він відвернув від Себе все видиме повагу і направив його на бідних. " Від того ми не можемо обтяжувати Бога подібної честю, яку Він звернув на бідних, але повинні надати честь тим, кого Він нам довірив».

Але коли деякі люди кажуть, що за допомогою ікон людина наставляється і схиляється до благочестя, то вони висловлюють всього лише свою думку, так як Христос ніде не вчив подібного. Він напевно не пройшов би повз статуй та ікон, якби передбачав їх користь у майбутньому. «Навпаки, Він знав майбутнє і бачив, що ми часто звертаємо увагу на чуттєво сприймається. Тому Він не хотів, щоб ми ставилися з пошаною до ікон, оскільки вони нібито виправляють повчання, бо, природно, до тих, хто нас вчить, ми неодмінно повинні ставитися з повагою. Що стосується благочестя, то ми повинні наставлятися не за допомогою творів руки художника, але ззовні - Словом Божим, внутрішньо - через дух ».

Що ж стосується золота, срібла, дорогоцінних каменів і перлів, то існують скульптури, цілком зроблені з цих матеріалів, «які виставляються не інакше, як прийнято у язичників; іноді це суть виключно шати, які, якщо тобі завгодно, самотньо стоять самі по собі прямо, так як вони рясніють золотом, сріблом і коштовностями. Не рахували чи ми всі дотик до ікон чимось святим? Чому ми цілували ікони, схилялися перед ними, так дорого платили за один погляд...


Назад | сторінка 98 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Мережеві анекдотчікі: хто вони?
  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Монголи. Хто вони і звідки прийшли?
  • Реферат на тему: Важкі діти: хто вони, причини появи
  • Реферат на тему: Перші великі приватні підприємці: які вони?