Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





tify"> 2. Образи зміненого юридичного статусу. Завдяки Своїй покірності на хресті Христос досяг прощення для грішників. Грішники можуть бути очищені від своїх гріхів і виправдані в очах Божих. Вони звільняються від покарання і отримують статус праведності перед Богом. До цих понять належить термін «виправдання».

. Образи змінених особистих відносин. Людський гріх несе з собою відчуження від Бога. «... Бог у Христі примирив із собою мир ...», що робить можливими оновлені відносини між Собою і людством. Точно так, як люди, відчужені один від одного, можуть з'єднатися через прощення і примирення, ті, хто далеко відійшов від Бога, можуть наблизитися до Нього через смерть Христа.

. Образи звільнення. Ті, хто знаходяться в полоні гнітючих сил зла, гріха і страху смерті, можуть бути звільнені через смерть Христа. Точно так, як Христос звільнився з полону смерті, віруючі, завдяки вірі, можуть звільнитися від пут гріха і прийти до життя у всій її повноті. До цих понять належить термін «спокута».

. Образи відновлення цілісності. Ті, хто розчленовані гріхом, можуть досягти цілісності через смерть Христа на хресті. Завдяки Своєму хреста і воскресінню Христос може вилікувати наші рани і зцілити нас, відновлюючи нашу цілісність і духовне здоров'я. До цих понять належить термін «порятунок».

«Виправдання» є ланкою цього ланцюга сотеріологіческіх термінів, використовуваним для опису християнського досвіду спокутування через Христа. Воно набуло особливого значення в часи Реформації, частково завдяки новому інтересу до писань Святого Павла, в яких воно займає помітне місце (особливо в Посланнях до Римлян і Галатів) ». У центрі програми реформ Лютера лежав питання про те, як грішники могли бути виправдані.

«Дослідження цього питання слід почати з розгляду значення слова« благодать ». Слово «благодать» означає «незаслужене Божественне благовоління до людства». У Новому Завіті ідея про благодать особливо пов'язана з писаннями Святого Павла. В історії християнської Церкви письменником, який вніс найбільший внесок у розвиток і відстоювання концепції благодаті Божої, був Блаженний Августин. Дійсно, його увагу до цієї концепції було настільки велике, що він став відомий як «doctor gratiae» («доктор благодаті») ». «По Августину, силою <#« justify" > Це питання стало все частіше і частіше задаватися на зорі шестнадцять століття. «Представники виниклого гуманізму робили новий акцент на індивідуальній свідомості і по-новому усвідомлювали людську індивідуальність. Напередодні виникнення нового інтересу до феномену індивідуальної свідомості з'явився новий інтерес до доктрини виправдання питання про те, як людські істоти, як індивідуальності, могли увійти у відносини з Богом ».

Яким же був відповідь Церкви на вирішальний питання: «Що я повинен робити, щоб спастися?» На основне питання, поставлений перед Церквою гуманізмом - «Що я, як індивідуальність, можу зробити, щоб спастися?»- не можна було відповісти однозначно.

Цвінглі відображає занепокоєння східно-швейцарських гуманістичних братств. Моралістичний акцент східно-швейцарського гуманізму різко контрастує з акцентом, робили Лютером на незаслуженому дарі благодаті, що дарується людству заздалегідь і незалежно від моральних дій людей. Це не означає, що Цвінглі, захищав доктрину виправдання працями, що порятунку можна домогтися мор...


Назад | сторінка 102 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Стратегії, які можуть проводити підприємства для поліпшення своїх позицій н ...
  • Реферат на тему: Праведність від закону або від Христа на підставі послання Апостола Павла д ...
  • Реферат на тему: Вчення про виправдання в посланнях апостола Павла
  • Реферат на тему: Образи Бога і Диявола в живопису ХХ-ХХI століття
  • Реферат на тему: Образи смерті в світових релігіях