Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





досягти саме пізнання справедливості. Бо людині належало бути таким, щоб він, оскільки він складається з духу і душі, розглядав духом божественне і небесне, а тілом, навпаки, жив разом з дикими звірами. І для того, щоб дух не відправлявся до звірів і не принижувався, коли уперта плоть безстрашно проявляє себе перед законом і повстає, закон був встановлений як страж, якого дух постійно слухає і з яким він узгоджується, і якому, навпаки, плоть постійно чинить опір і намагається обійти його ».

За Цвінглі «обрання є вільним призначенням божественної волі тих, хто повинен стати блаженним. Призначення має те визначення, яке я розумію як рішення, думку. Це призначення Божества вільно, не залежить від нашого розпорядження ». Тут Цвінглі розходиться з думкою Фоми Аквінського. Фома вважає, що «Бог, оскільки Він бачить все, до того як це відбувається, обумовив людини тоді, коли Він своєю мудрістю зрозумів, якою є людина». Цвінглі дотримується думки, що приречення - вільне розпорядження Бога про людину, незавісимий від хорошого або поганого поводження.

Силою, призначалася людину до спасіння, є божественна воля. «Так, порятунок зводиться до волі, а не до мудрості (бо інакше виявилося б, що дар Божий і його призначення залежать від наших справ), і не до справедливості (бо тим самим вічне блаженство знову було б справою справедливості), і не до божественної щедрості. Отже, при всіх властивостях, якими наділене Божество, куди б ти не звернувся, вибір є справою волі, як головної пані ».

Свою точку зору Цвінглі підтверджує Письмом: «... говорить Господь до Мойсея:« Кого помилувати, помилую, кого пожаліти, пошкодую ». Тобто «Я пошкодую того, до кого буду милосердним, і буду переслідувати благодіянням того, кого переслідую благодіянням». Тобто мається на увазі у висловленні: «Я обділяє милосердям за своїм розсудом, не в силу прохань прохача або лиха волаючого, ко згідно дару і милості обрання. Бо про допомогу часто молять і безбожні ».

Але як дізнатися, спасеться людина чи ні? Тільки за допомогою віри. «Віра дар Бога (бо ніхто не приходить до Христа, якщо його не приваблює Отець). Вона вільний дар Бога. Від того віра дасться тим, хто обраний і направлений для вічного життя, але так, що обрання передує і віра слід як символ обрання. Бо в Посланні до Римлян у Павла можна прочитати таке: «А кого Він призначив і обрав, тих і покликав; а кого покликав, тих і виправдав або врятував; а кого виправдав, тих і прославив ».

Чи існує інше виправдання крім виправдання вірою? Христос і апостоли прагнуть звернути все своє знання єдино на те, щоб переконати, що не існує ніякого іншого порятунку або виправдання, крім порятунку або виправдання вірою. «Тим, хто обраний, віра дається, а ті, хто володіє вірою, виправдані, тобто: вони врятовані так, що їх не очікує ніяке осуд. Не так, ніби віра це праця, за яким слід відпущення гріхів, але так, що ті, хто має віру в Бога, знають твердо, що Бог примирився з ними через свого Сина ».« Тому той, хто захищений щитом віри, знає, що він обранець Бога на підставі самого цього фундаменту та достовірності віри ».

Ще одне свідчення, що віра дається єдино обраним написано в Діяннях: «І увірували всі, що були представлені до вічного життя». Цвінглі чітко вказує: ті, хто призначений і передбачений до вічного життя, ті стали віруючими. " Від того безсумнівно, що...


Назад | сторінка 107 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Виправдання тільки вірою
  • Реферат на тему: Основні категорії людського життя (любов, гра, віра, праця, смерть ...)
  • Реферат на тему: Віра і знання в релігії і науці
  • Реферат на тему: Віра і знання: загальне і особливе
  • Реферат на тему: Релігійна віра і потреби людини