Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





оно стало для них чужим. Гордовиті само не зважають ні з чим, крім того, чого навчають вони самі; таким чином, вони, очевидно, страждають манією величі, бажаючи здаватися творцями всіх вірних навчань. Це відбувається тому, що хоча твори деяких з них мають блискучу зовнішню форму, вони настільки нечисті щодо правди, що необхідно запитати себе, чи не краще було б, щоб вони ніколи не бралися за перо, ніж ховати істину під подібними безсоромними улесливими словами ».

Цвінглі вчить, що церква є зібранням; церква - не що інше, як народ Христа, збори чи громада Христа. Всім відомо, що слово Ecclesia грецького походження і є похідним від «скликання». Тому в церковній латині, яка перейняла це слово, в Священному Писанні, воно вживається то як натовп, то як збори, певну безліч, народ Ізраїлю, будь то по плоті або по духу. «Звідси ясно, що« церква »в Старому Завіті вживається не тільки як найменування благочестивих, святих і богобоязливих, але також як безбожників, богохульників і невіруючих, оскільки ці останні змішуються з благочестивими і відбуваються з насіння Авраама за своїм плотському народженням».

У Новому Завіті «церква» вживається точно так же для позначення всіх вважаються християнами, що знаходяться і живуть усередині християнської громади, навіть якщо їх віра насправді мала. «Наприклад, Павло говорить, що він переслідував Божу Церкву, 1 Кор 15,9; бо він переслідував усіх християн, тобто всіх, які визнавали себе християнами ».

Цю церкву чітко змалював сам Христос в 13 розділі Євангелія від Матвія. Там, у притчі про сіяча, посіяв був добре насіння, і про ворога, тобто дияволі, потайки змішатися з ним кукіль, Він хоче показати не що інше, як наступне: ми всі, хто називає себе християнами, хоч і прийняли Слово, або, принаймні, хочемо, щоб нас вважали такими, ми, тим не менш, залишаємо місце і насінню диявола. «Але Бог допускає, щоб пшениця і бур'яни проросли до дня жнив; у всякому разі, Він навпростець повелів, щоб ми дали можливість произрасти обом і, притому, до дня жнив; рівним чином Він наказав нам стежити за закоренілими грішниками, які повинні виганятися, і на виправних грішників, які до пори до часу повинні бути прощені, говорити про що, однак, тут недоречно ».

Таким чином, Старому і Новому Завітах церква складається з віруючих і з прикидаються віруючими невіруючих і ще не вільна від вад і недоліків.

Існує ще другий вид церкви; її описує Павло в 5 розділі Послання до Ефесян, де він говорить: «Чоловіки, любіть своїх жінок, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї, щоб освятити, очистивши водяною купіллю, за допомогою Слова; щоб поставити її Собі славною Церквою, що не має плями чи вади, чи чогось такого, але щоб була свята й непорочна ».

«Отже, ті, хто вірить, що Христос полюбив нас так, що пожертвував собою для нашого освячення, суть Христового церква і вільні від всякого плями і пороку; понад те, Христос очистив віруючих, щоб вони уклали союз з Ним ». Ця церква - це не якісь єпископи, якими б святими, благочестивими і незаплямованими вони не були, але всі ті, хто непохитно вірить, що вони врятовані кров'ю Христа.

Тут Цвінглі вказує на заперечення своїх опонентів, що від подібної церкви настільки ж мало толку, як від платонівського держави; «Адже ніхто не живе безгрішні, всі згрішили, і якщо говоримо, що не маємо гріха, - обман...


Назад | сторінка 110 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Спецсимволи в HTMl для чого вони потрібні?
  • Реферат на тему: Мережеві анекдотчікі: хто вони?
  • Реферат на тему: Монголи. Хто вони і звідки прийшли?
  • Реферат на тему: Перші великі приватні підприємці: які вони?
  • Реферат на тему: Важкі діти: хто вони, причини появи