Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Поняття про царське священство в 1 Пет. 2:9

Реферат Поняття про царське священство в 1 Пет. 2:9





ів і допускався до участі в Євхаристії. Тому вони всі відбувалися, коли народ Божий сходився в Церкву (1 Кор. 11, 18). Якщо в Євхаристії народ Божий послужить своєму предстоятелю, то участь вірних у таїнствах не може бути іншим. Таїнства, як ми говорили вище, є церковними актами, вчинюваними Церквою і в Церкві всіма членами Церкви разом з їх предстоятелем. В даний час церковна природа таїнств мало відчувається, т. к. шкільне богослов'я під впливом ідеї посвячення звернуло їх в індивідуальні акти, які відбуваються священнослужителем над тим, кому викладаються испрашиваемую в таїнстві дари Духа. Тому до певної міри шкільне богослов'я в своєму вченні про таїнства елімінувати Церква, т. к., згідно з його вченням, дійовими особами в таїнствах є окремі члени Церкви. Не дивно, що сучасне послідування таїнств, яке зазнало значних змін, здебільшого мало виявляє царствено-священиче служіння народу Божого, але якщо ці чинопоследования знову вкласти в рамки Євхаристійного зборів, то вони набудуть свій колишній сенс церковних актів, здійснюються Церквою. p align="justify"> Ми можемо зараз резюмувати все, що сказано вище про участь вірних в області священнодійства. Всупереч шкільного богослов'я, вірні не є в цій області пасивними, тому що не можуть бути пасивними ті, хто поставлені Богом для царствено-священицького служіння. Вони в ній беруть участь активно, т. к. священнодійства здійснюються предстоятелями Церкви в їх співслужінні. Ця роль вірних в області священнодійства заснована на Слові Божому, а Слово Боже не може бути небезпечним. У Церкви не воно небезпечне, а небезпечно слово людське. Ми зараз побачимо, що шкільне богослов'я, відмовляючи вірним в активній участі в священнодійствах, примушена було визнати участь вірних в області церковного управління в такому вигляді, в якому воно грунтується тільки на людському слові. p align="justify"> У Писанні народ Божий іменується стадом Божим, в якому єпископи - пастирі. Як пастир йде попереду стада і веде його, так і пастирі в Церкві стоять попереду стада і ведуть його. В«Вхідний дверима, той вівцям пастух. Йому предвернік відчиняє, і вівці слухають голос його, і він кличе своїх овець, і виводить їх. І коли виведе своїх овець, йде перед ними, і вівці слідом за ним ідуть, т. к. знають голос його В»(Ін. 10, 2-4). Єпископи - пастирі у вузькому сенсі, тому що у всьому стаді Божому - один Пастир Христос. В«Так буде єдине стадо і єдин пастирВ». Вони пастирі через пастирство Христа, а тому вони поставляються нема над стадом Божим, а в самому стаді. В«Пильнуйте себе та всієї отари, в якій Святий Дух вас поставив єпископами пасти Церкву Господа і Бога, яку Він придбав Собі кров'ю СвоєюВ» (Діян. 20, 28). У емпіричної життя Церква Божа в Христі проявляється у множинності місцевих церков, які мають своїх пастирів, які очолюють Євхаристійне зібрання кожній місцевій церкві. У цих церквах вірні є пасомими своїх предстоятелів, але ті й інші - вівці Христові, і всі знаходяться в стаді Б...


Назад | сторінка 19 з 24 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Вчення про істоту Божому. Апофатичне і катафатіческого богослов'я
  • Реферат на тему: Медико-психологічна захист населення та осіб, що беруть участь в його порят ...
  • Реферат на тему: Таїнства православної церкви
  • Реферат на тему: Образ Божий і Його подобу в людині
  • Реферат на тему: Вчення про церкву у святих отців і вчителів церкви