Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Проблеми, що виникли в Коринфской церкви і шляху з дозволу

Реферат Проблеми, що виникли в Коринфской церкви і шляху з дозволу





і багато людей сьогодні), швидше бачили в Ньому великого вчителя, гуманіста, приклад для наслідування, а не Сина Божого. Проте наше порятунок засноване на Його смерті за нас, а не на проходженні Його приклад або приналежності до певної церкви [1].

У першому розділі ми спостерігаємо, що турботою Павла є показати шкоду всякого мудрування, яке він зіставляє з проповіддю хреста, що стає основною темою проповіді Павла (1.17 -2.16). Павло роз'яснює коринтян, що сварки і поділу в церкві аж ніяк не свідчать про мудрість. p> Павло міг би побудувати церкву на основі свого апостольського авторитету. Ми знаємо, що він був високоосвічений, вчений і знаючий у дискусіях - ці якості дуже залучали греків. Але Апостол не піддався такій спокусі. З самого початку він вирішив, що коринфяни повинні поклонятися тільки Христу. Він писав: В«... я розсудив , не знати нічого, крім Ісуса Христа, і Того розп'ятого В»(2:2) [1].

Щоб допомогти коринтян позбутися від схиляння перед земними лідерами, Павло вказує на те, що Бог обрав немічних і принижених світом, В«щоб ніяка тіло ж не хвалилася перед Богом В»(1:27-29). Потім він цитує один з Книги Пророка Єремії (Єр. (9:23,24). Павло нагадує коринтян про заповіді Божій і закликає їх: В«хто хвалиться, нехай, хвалиться ГосподомВ» (1:31) [1].

У наступному розділі він міркує про справжню природу християнського служіння, наводячи приклади з землеробства і будівництва, і закінчує даремністю людського самохвальства (глава 3). Віруючі повинні об'єднатися в Христі, а не розділятися за свого розташування до того, чи іншого лідера. Павло підкреслює, що всі є слугами Божими, кожен виконує завдання, поставлене перед ним Господом. Всі повинні трудитися з однією метою, подібно селянам - щоб отримати хороший врожай, подібно будівельникам - щоб створювати, церква Божу згідно Його планам. Бог єдиний, Хто дає завдання і нагороди відповідно справах кожної людини. Без Нього ми немічні. Ми можемо сіяти насіння і поливати паростки, але зрощує Він. Ми можемо брати участь у будівництві, але Сам Христос є підставою, яка надає будівлі форму і міцність. Ми відповідальні за те, як творимо Божу церква (і власну життя, як частина її). Павло порівнює якість нашої роботи з будовою з дерева, сіна та соломи (те, що легко руйнує вогонь) або з золота, срібла і дорогоцінних каменів - матеріалів, які витримали випробування вогнем [1].

З послання видно, що Павло близько до серця приймає всяку критику своїх методів і протиставляє себе своїм супротивникам ("Ми нерозумні Христа ради, а ви мудрі "4:10). Однак він не бажає соромити їх, а хоче керувати ними, як духовний батько. Для цього він посилає до них Тимофія і збирається сам до них скоро прийти. І він сподівається, що тоді йому не доведеться приходити до них з жезлом (4:21) [2]. p> Проблеми морального падіння (5:1-13; 6:12-20)

Неправильне ставлення до християнське свободі загрожувало руйнування церкви і духовного життя віруючих у дні Павла, оскільки таїло в собі дві величезні небезпеки. З одного боку, законничество перетворювало християнське життя в покору певним правилам і приписам; навіть порятунок ставилося в залежність від покори ім. З іншого, прихильники антіномінізма (на противагу законникам) вірили, що вони більше не підкоряються закону моралі, оскільки порятунок вчиняється єдино по вірі. У своєму посланні Павло показує, як важливо, щоб свобода не виходила за рамки християнських підвалин [1].

5-глава починається з несподіваної заяви про гріх у церкві і про ставлення до цього в зборах християн. Ми дізнаємося про серйозній провині - випадку кровозмішення. Хтось із членів церкви вчинив гріх блудодіяння з дружиною свого батька. Така зв'язок засуджувалася навіть язичниками! Проте церква терпимо поставилася до такого гріха, не думаючи про небезпечні наслідки для всього співтовариства віруючих [1]. p> Важлива реакція апостола. Павло висловив своє засудження, і показав що розпусник повинен бути відлучений і відданий сатані, щоб він виправився, так як моральний гріх, подібно старій заквасці, повинен бути очищений церквою (5.1-8), проте він підкреслює, що в даному випадку саме церква повинна була відлучити від себе грішника.

Павло закликав церкву в Коринті до єдності дій: В«У зборах вашому в ім'я Господа нашого Ісуса Христа В»(5:4). Якби він діяв сам, то, можливо, проблеми набули б більш серйозний характер. Послідовникам Петра і Аполлос могли б не сподобатися його рішення, що посилило б поділ церкви. Чи не усвідомивши серйозність ситуації, церква могла б стати проти його рішенню. Гріх однієї людини завдає шкоди всій церкві. Церква подібна тілу: В«Чи страждає один член, страждають з ним усі члениВ» (12:26) [1]. p> Після цього людина не мав права залишатися членом церкви, а церква не могла дозволити йому бути ним. Збиток наносився всієї церкви, тому Павло закликав всю церква виступити проти гріха. Слід було відлучити согрешившего члена церкви від свого спілкув...


Назад | сторінка 2 з 5 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Павло I і масони
  • Реферат на тему: Павло Петрович і Олександр Благословенний
  • Реферат на тему: Павло Скоропадський - гетьман Української Держави
  • Реферат на тему: Художники Павло Васильович Басін і Петро Антонович Бруні
  • Реферат на тему: Монографія К. Валишевський "Син Великої Катерини. Павло I "