Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Месіанська єврейська громада в есхатології

Реферат Месіанська єврейська громада в есхатології





ії в Иоан.17: 22:" А славу, яку Ти дав Мені, Я дав їм: хай будуть єдині, як Ми єдині". У найближчому контексті наступних глав ап. Павло говорить про дарованому Богом єдності як таємниці ховання Богом «від початку». Але найголовнішою метою послання - донести «Любов Божу» і закликати жити в «першої любові», являючи її до Бога і у взаєминах всередині Церкви, як між євреями і язичниками, так і між самими язичниками.

Послання, скоріше всього було написано в Римській в'язниці в 60-62 роках (Деян.28: 30), тобто десь відразу після послання до Римлян. У посланні до Ефесян Павло продовжив розпочату тему «про зарядження Божої для язичників», розширив розуміння взагалі домобудівництва Божого і постійну увагу читача звертав до теми кохання (агапе). Це послання починається з теми «любові» (1: 4) і закінчується нею (6: 23-24). Ця тема була дуже нагальною для Ефеської церкви, але все ж, згідно Отк.2: 4 та історичних даних церков втратила «перше кохання». Ефеським церков перестала існувати під час ісламського панування.

Розбір: Ст. 14. Ісус Сам є станом eivrh, nh (мир, безпека, спокій, часто «благополуччя», як євр. «Шалом»/~ Alv ') між євреями і язичниками, в генеалогічне лінії яких є і язичники (Рут), та й розп'ятий був двома цими групами людства. Вищенаведене слово «мир» зустрічається 3 рази (ст.14,15,17). На підставі граматичного аналізу грецької фрази під «розділяє перепоною» Павло бачив ворожнечу, неприязнь по життю між євреями і язичниками.

Ст..15. Тут ап. Павло показує як цій ворожнечі було покладено край. Причина ворожнечі була знищена за допомогою смерті Ісуса Христа і «скасуванням» закону (насамперед закону святості, який забороняв іудеям повідомлятися з язичниками), замінивши його на біблійне вчення. Грецьке слово «катаргео»/katarge, w, перекладене як «скасував» має наступні значення: 1. робити марним; 2. скасовувати, знищувати, скасовувати. Думаємо, що доречніше було б використовувати слово «робити марним», тому «Мета закону Христос», поки людина не придбав Христа він під законом, а якщо придбав, то «вводиться краща надія, що нею ми наближаємося до Бога», бо «закон нічого не довів до досконалості» (Євр.7: 19). Причини ворожнечі були усунені з метою створити єдине «нове» людство. Слово «нове» в грецькому kaino.n, означає «новий» за якістю, а не за часом.

Ст. 16. Грецьке слово avpokatalla, xh/«апокаталладзе»/«примирив» відноситься до повного примирення двох ворогуючих сторін і зустрічається в Новому Заповіті тільки 3 рази: Еф.2: 16, Кол.1: 20,22. Чому це слово ми знаходимо тільки в посланнях Таємниці? Чи означає це, що це слово пов'язане виключно з Ісусом Христом і Його Церквою, яка є Тіло Його і є домоуправління Його Таємниці? Чи сталося вже це повне примирення або ще має статися? Розглянемо уривок Еф.2: 14 - 16 вірші і структуру цього уривка. Отже ми бачимо, що в пунктах А1), Б1), В1) йдеться про виконанні давніх пророцтв ТаНаХа (ВЗ), коли язичники зможуть веселитися, радіти разом з єврейським народом перед лицем Всевишнього (Іс.66: 10, Рим.15: 10). Саме тоді, коли Ізраїль був відсторонений в основній своїй масі, відсторонений як «етнічний народ священнослужителів» (на час) від священнодійства перед Господом через відкидання Месії Ісуса, то язичники без особиах перепон (перешкоду ми бачимо насамперед у психічному відношенні язичників до євреям, свого роду протистояння і конкуренція «за гарне місце під сонцем») за допомогою проповіді Євангелія стали приєднуватися до Христа, який є «начаток» через «єврейський залишок» (учнів Ісуса Месії). Багато християн з язичіє?? іков, як свого часу римляни при ап. Павлові, ігнорують особливе призначення єврейського народу, бажаючи особливо виділяти його в молитвах, молячись у загальному за всі народи, якраз мотивують це тим, приєднання до Христа як «начатками» Ізраїлю достатньо, але контекст даного вірша говорить, спираючись на «входження в співтовариство Ізраїлю », приєднання до« еврескому залишку вірних »з єврейських апостолів і учнів Ісуса:« що ви були в той час без Христа, відлучені від громади ізраїльської, і чужі заповітам обітниці, не мавши надії й без Бога на світі »(Ефес. 2:12).

Отже, з боку язичників, одна перепона пала - але друга перешкода, яка відділяла язичників від спілкування з євреями - це Закони святості, даровані Богом через Мойсея Ізраїлю для відділення їх від гріхів народів світу. Це «примирення» відбувається в Церкві, згідно контексту (Еф.1: 22,23) - це головне, що стосується Пристрої Небес. Але не менш головна частина стосується і Пристрої Землі. Як говориться в Іс.51: 16:" І кладу Я слова Свої в уста твої, і тінню руки ховаю тебе, щоб небо та землю і сказати Сіонові:« ти Мій народ ». Згідно Бут.1: 1 ми не можемо говорити про пристрій Небес, як більш важливій справі, ніж пристрій Землі - вони були створені одночасно, як «дві сторони однієї медалі». Центром структури є пункт Г) в ньому ми м...


Назад | сторінка 28 з 53 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Праведність від закону або від Христа на підставі послання Апостола Павла д ...
  • Реферат на тему: Спочатку було ... слово
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа