Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Виправдання тільки вірою

Реферат Виправдання тільки вірою





се нову, більш широку благодать. Але той, хто стверджує, ніби справи можуть бути причиною зростання виправдання, не розуміє значення виправдання і його причину. Вже було доведено, що ми вважаємося праведними, коли Бог приймає нас. ІЗ того прийняття виникають і справи, з усією своєю благодаттю ».

Кальвін заявляє, що канон 24 Тридентського собору показує: Рим не розуміє ні природи біблійного вчення про виправдання, ні його причини. Це не просто нерозуміння, а непримиренний конфлікт між двома сторонами, які дотримуються взаємовиключних поглядів на природу і причину виправдання. Подібним чином, канон 32 Тридентського собору викликав різкий протест з боку Кальвіна і діячів Реформації у зв'язку з роллю справ у виправданні: якщо хто-небудь говорить, що добрі справи виправданого є Божим даром таким чином, що при цьому не вважаються заслугами виправданого; або що виправданий добрими справами, здійсненими ним в благодаті Божої і заслуги Ісуса Христа, живим членом якого він є, по-справжньому не заслуговує зростання благодаті, вічного життя і, якщо він помирає в благодаті, досягнення вічного життя і також зростання в славі, тому анафема ».

Кальвін відповідає на цей канон:

Августин коротко вчить, за яким правом або в якому сенсі благі справи, які робить в нас Дух Христов, називаються нашими, проводячи аналогію з Господньої молитви: ми називаємо хліб, про якому просимо, «нашим» лише на тій підставі, що він дається нам. Відповідно, як вчить в іншому місці той же автор, жодна людина не може вмістити дари Христові, якщо не забуде про власну заслузі. Іноді він наводить причину: тому що те, що називається заслугою, не що інше, як безоплатний дар Бога.


.2 Августин Аврелій


Ім'я Августина Аврелія - ??це ім'я видатного письменника, філософа і богослова. Його життя можна сміливо розділити на два великі етапи. Початковий період, до звернення, - час активного пошуку Істини, тяжких сумнівів, коливань, порочних захоплень, частих життєвих змін, неспокою і незадоволеності.

Другий етап життя - це життя в Бозі, набуття внутрішнього світу і блаженства через глибоке покаяння і звернення до Ісуса Христа. Народився Августин 13 листопада 354 року в місті Тагасте (сучасному Алжирі) в знатній римській родині. Батьки дали йому найкраще для того часу освіту - від початкової школи в Тагасте до риторской школи в Карфагені.

У 383 році він відправляється з Африки в Рим, а в 384 - в Медиолан (сучасний Мілан), де отримує посаду вчителя красномовства. У Медіолане він знайомитися з епіскомом Амвросієм і під його впливом Августин починає розуміти потаємний духовний сенс текстів Писання. Важким і надзвичайно складним шляхом йшов він до пізнання Бога.

«Роздуми мої про Тебе походили на спроби тих, хто хоче прокинутися, ні, що долаються глибоким сном, знову в нього занурюються, - писав Августин, - І хоча немає жодної людини, який побажав би завжди спати , але людина зазвичай зволікає обтрусити сон, але спить і спить, хоча пора вставати. Дві волі, одна плотська, інша духовна, боролися в мені, і в цьому розбраті розривалася душа моя ». І ось нарешті прийшов день визволення. Сам Бог, що милує і Рятує, явив благодать Своя змученої душі.

Проповіді Августина істотно відрізняються від творів великих каппадокійських отців церкви: Іоанна Златоуста, Василя Великого, Григорія Богослова. Він не прикрашає своїх проповідей пишною риторикою, як це роблять представники східної патристики, не будує урочистих промов. Проповіді Августина в основному призначені для грубих рибалок, а не для високопросвещенних жителів Антіохії або Константинополя. Вони короткі, ясні і пройняті духом Євангелія. І причому завжди наповнені нагальними потребами слухачів.

Не всі сучасники Августина однозначно сприйняли життєвий уклад, встановлений ми в семінарії. Проте в цілому духовно - виховна та освітня модель Августина стала первообразом майбутніх семінарій, які засновували християнський церкви Заходу і Сходу. Людина, спраглий освіти, на думку Августина, потребує вищому авторитеті. «Так як кожна людина робиться утвореним з неосвіченого, то для всіх бажаючих вчитися великому і потаємного, дверима до цього служить авторитет».- Говорив він. У процесі довгих пошуків і роздумів Августин знайшов цей авторитет в книгах Святого Письма Старого і Нового Завіту.


2.3 Педагогіка Благодаті

реформація лютер католицький церква

Заслуга Августина як християнського мислителя полягає в тому, що він здійснив богословське оформлення вчення про благодать Божу, до 5 століття не наведене в богословській науці в систему. Він розвинув це вчення в полеміці з британським ченцем Пелагием. На підставі Слова Божого він доводить, що порятунок лю...


Назад | сторінка 3 з 6 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Августин Блаженний і його вчення
  • Реферат на тему: Теоцентризм у філософії середніх віків. Вчення Аврелія Августина
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Філософські ідеї Августина Аврелія
  • Реферат на тему: Філософські погляди Аврелія Августина