Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Таємниця четвертого Євангелія

Реферат Таємниця четвертого Євангелія





ріот.

3. ( 18:15-16 ) Після арешту Ісуса інший учень був допущений з ним у двір первосвященика. Петро ж, навпаки, спочатку не був допущений. Тільки після того, як той, інший учень, який був первосвященикові, сказав воротарці, Петра впустили всередину. Цей учень не згадується ясно як улюблений учень. Незважаючи на це, Браун стверджує, що в цьому уривку згадано той самий учень, якого любив Ісус.

4. ( 19:25-27 ) Улюблений учень знаходиться біля підніжжя Хреста разом з матір'ю Ісуса і іншими жінками, включаючи Марію Магдалину. Ісус каже улюбленому учневі, щоб той подбає про його матір. Учневі сказано взяти мати Ісуса у свій будинок. p> 5. ( 20:1-11 ) Петро і учень, якого любив Ісус, біжать до спорожнілому труні, після того, як Марія Магдалина сказала їм, що тіло Господа забрали. p> 6. (21:7 ) У цьому уривку кілька учнів після Воскресіння Христа вирушили рибалити. Улюблений учень першим помітив, що людина, котра розмовляла з ними, був Ісус. Учень говорить Петрові: В«Це Господь!В» p> 7. (21:20-24) Смерть улюбленого учня згадується у спілкуванні між Петром і Воскреслим Христом. У цьому місці також стверджується, що Євангеліє було написано цим улюбленим учнем і грунтується воно на його свідченнях як очевидця. Глава 21, очевидно, була написана редактором вже після смерті улюбленого учня.

Можливо, ви відзначите тут, що в наведених вище місцях з Євангелія від Іоанна, улюблений учень - явно чоловік. А так само, що в 19:25-27 і 20:1-11 улюблений учень і Марія Магдалина одночасно з'являються в одних і тих ж сценах. Як у світлі цього можливо стверджувати, що Марія Магдалина є тим самим улюбленим учнем? Докладну відповідь на це питання буде дано нижче. А поки: причина, по якій улюблений учень був в тексті перетворений на чоловіка, полягала в тому, що цей учень явно був засновником і головним чинним особою громади, що дала це Євангеліє. У якийсь момент після смерті Ісуса що виникає чоловіче керівництво громади просто стало бентежитися тим, що її засновником була жінка. (Пам'ятаєте, що ми маємо справу з відношенням чоловіків до жінкам 2000-річної давності.) Для того, щоб приєднати свою громаду до В«Основному потокуВ», вони приховали деякі з найбільш радикальних практик, яким на своєму прикладі вчив їх Ісус, - таких як ставлення до кожного з рівною повагою і гідністю, включаючи хворих, бідних, принижених, гнаних і жінок. Безсумнівно, Ісус не заперечував проти того, щоб чоловіки і жінки ділили керівне становище у лідерстві. Деякі з його послідовників, тим Проте, не були достатньо мужніми для того, щоб бути настільки принциповими. Так у випадку з Євангелієм від Іоанна улюблений учень жіночого роду змушений був стати чоловіком.

Один факт цілком ясний: з якоїсь причини письменник Євангелія від Іоанна хотів зберегти особистість улюбленого учня в секреті. Учень цей, очевидно, був надзвичайно важливою фігурою в...


Назад | сторінка 4 з 17 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Історія економічних учень
  • Реферат на тему: Конфлікти типу вчитель-учень та шляхи їх врегулювання
  • Реферат на тему: Виникнення и становлення філософських учень. Предмет філософії, его істори ...
  • Реферат на тему: Нове в моделі взаємодії "Вчитель-учень"
  • Реферат на тему: Мій улюблений письменник Д. Толкієн