Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Месіанська єврейська громада в есхатології

Реферат Месіанська єврейська громада в есхатології





а, приводячи до віри народи, повинна одночасно усередині і з постійністю молитися за приготування сердець для прийняття Христа (свого часу) такої величезної кількості молодих ритуально чистих євреїв-первістків в очах Бога. Завдання здійсненне тільки для Бога. А попередньо їх батьки і частина мають покаятися і стати частиною месіанської єврейської громади, тому логічно, що чистота цих молодих людей повинна зберегтися, що можливо тільки в єврейській Церкви або месіанської громаді, як є істинним Ізраїлем на землі. Хоча історія офарбила обгортку євангельської звістки таким чином, що вона відштовхує багатьох євреїв ще до того, як вони можуть навіть схопити суть цієї вести. Але все ж, як Древнє месіанське рух було здатне свідчити єврейському народу свого часу, подібним чином і сучасний рух здатне і свідчить єврейському народу в наші дні. Але підготувати до покаяння через молитву і «сіяння Слова» такій величезній кількості молодих євреїв месіанське рух не в силах - це можливо тільки при консолідації в Любові Божої усіх сил багатонаціональної Церкви при Божому сприянні. Хто може сказати, що це символічне число (ми теж так думаємо) і тлумачення неоднозначне, але а якщо це буквальне виконання в плані Божому? Бог суверенний. А написано пророцтво буквально. Тому треба ставитися до нього буквально, а вважає Бог, не ми. Часто висловлюється думка про те, що 144 000 не можуть бути євреями, тому немає жодної підстави в НЗ виділяти євреїв із загального списку врятованих і представляти їм особливий захист. Таку думку прямо суперечить тексту Біблії та історії спасення, що розкривається в Танахе. Як пише месіанський богослов Д. Стерн, що «така позиція свідчить про необізнаність деяких християнських, неєврейських тлумачів, в тому, що вони приєдналися до Ізраїлю (Еф.2: 11-18). Бог по Своїй благодаті виділяє єврейський народ, даруючи йому особливий захист, ось уже кілька тисячоліть ». Цей захист співвідноситься з Божим обітницею в Зах.9: 14-16.


ВИСНОВОК


Отже, ми познайомилися з месіанської єврейською громадою і спробували визначити її місце в есхатології Церкви, Ізраїлю та світу.

Провівши вищевикладене дослідження ми прийшли до наступних висновків і висновків:

Дослідивши питання про месіанської громаді ми не знайшли аргументів, які б змусили нас змінити, вираженого в Вступі, розуміння шляху досягнення Церквою очікуваної Господом святості і праведності, згідно Еф.4: 15, 5:27.

Месіанські громади формують відсутню ланку між церквою і синагогою, засвідчуючи про те, що Старий і Новий Заповіти сумісні; що «християнство» і біблійний іудаїзм мають загальну підставу, що Ізраїль і Церква це єдиний народ (але з різними цілями і призначенням), злучене (Пс.121: 3), що має небесну і земну природи Боголюдини, Господа Ісуса Христа.

Навіть одного місця Писання, яке говорить, що Бог зберігає «залишок» етнічних євреїв «заради батьків» (підкреслюється вірність, праведність Яхве) було б достатньо для доказу важливості існування месіанської єврейської громади в есхатології, яка, як ми говорили є частиною Церкви (яка буде захоплена) і частиною етнічного Ізраїлю (якому судилося випробувати всю повноту «великої скорботи»), але ми подали додаткові Біблійні та історичні докази.

Твердження, що більша частина євреїв по Божому провидінню стала «ворогами» «в Євангелією» «заради нас», говорить про якусь обов'язкової взаємозв'язку, залежності порятунку язичників, як в особистому, так і в космічній есхатології від того, як швидко і належним чином язичники зможуть продолеть цю ворожнечу (Рим.11: 28). Відповідь у розумінні Рим.11: 11-16, Еф.2: 10-20.

Згідно, нашого дослідження «таємниці Божого домобудівництва» Божий план порятунку не зупиняється тільки на пристроях Небес, через створення, приготування і захоплення Церкви, яка повинна складатися з євреїв і неєвреїв (Еф.2: 15), але і з'єднанні Небесного Пристрої й Земної Пристрої світу під верховенством Христа Ісуса, що Біблія називає «таємницею» Божого домобудівництва (Дан.2: 30-45, Еф.1: 9,10, 3: 9, Рим.14: 24). Нетолько Небесне пристрій де в центрі Ісус і Церква і відкидання Земної пристрою, де в центрі земної місто Єрусалим та народ Ізраїлю, а навколо всі інші народи, але саме Земне і Небесне, де в центрі Ісус і Церква, Ізраїль і народи. Тому тільки Ісус, Господь з Неба, як написано в Евр.3: 3, перевершує Мойсея, який отримав образи Небесного пристрої для Пристрої Земної і дав Божий нездійсненний для Ізраїлю і людини Закон, внісши непереборне людиною поділ між євреями і язичниками-ідолопоклонниками, Небесами і Землею, т.к саме Він, згідно Еф.2: 15 скасував «ворожнечу Він Своєю наукою знищив Закона заповідей, щоб з обох збудувати Собою одного нового чоловіка, роблячи мир». Який світ? У космічному плані - між Небесами і людством, а в особистому плані - між окремою л...


Назад | сторінка 44 з 53 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Релігія євреїв (іудаїзм)
  • Реферат на тему: Історія міграції російських євреїв з СРСР (Росії) у ФРН
  • Реферат на тему: Чи можливо тільки електронне документування
  • Реферат на тему: Самоідентифікація древніх євреїв
  • Реферат на тему: Оподаткування євреїв від Стародавнього Єгипту до Середньовіччя