Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Діяння франків та інших іерусалімцев

Реферат Діяння франків та інших іерусалімцев





осячи жертву Богу, він сам став йому жертвою перед вівтарем »; «Вони кинули в обложених вогонь, але Бог розсудив так, що поки турки думали, що ті, хто всередині спалені, вогонь з усією силою звернувся на них самих. Вогонь спалив декількох з них, але не зачепив нікого з наших ». Гвіберт Ножанскій оспівує хрестоносців подібним чином, незважаючи на їх поведінку у Візантії.

Роберт Реймський також не позбавляє хрестоносців божественного ореолу: «Ми віримо, що Бог прийняв їх в вечноцветущей межі раю, оскільки вони відмовилися відійти від своєї віри»; «Вони завершили своє життя в бою в ім'я Господа, і ангели супроводили їх душі на небеса». Він згадує і священика: «Про щасливе з найщасливіших мучеництво священика!». Крім того, Роберт також згадує про інцидент із спробою спалення хрестоносців в Ківоте: «Але обложені, стурбовані за своє життя, кинули вогонь в поліна, і велінням Божим, подув вітер, і спалив багатьох ворогів».

Таким чином, нам вдалося простежити таку послідовність: імператор налаштований до хрестоносцям спочатку доброзичливо, але потім хрестоносці самі псують відносини з візантійцями, влаштовуючи заворушення. При цьому хроністи не перешкоджають хрестоносців «священного ореолу». Коли ж хрестоносці зазнають поразки від турків, ми бачимо, що імператор радіє цьому. Негативне ставлення імператора до хрестоносцям не представляється несподіваним, якщо вони самі його спровокували. Анонім пише: «Імператор, почувши, що турки так розсіяли наших, дуже сильно зрадів і, віддавши наказ, зробив так, щоб залишилися наші переходили Геллеспонт. Після того, як вони вже були по той бік, він роззброїв їх ». Тут ми бачимо виниклу раптом недоброзичливість імператора, яка, як ми показали, закономірна. Але, на відміну від інших хроністів, Анонім стриманий в оцінках цього.

Петро Тудебод повторює фразу Аноніма: «Почувши те, що турки так розсіяли наших, імператор був дуже радий і веселий і, віддавши наказ, зробив так, щоб залишилися переходили Геллеспонт. Після того, як вони вже були по той бік, він роззброїв їх ».

Гвіберт Ножанскій згадує цей факт, але додає від себе критики: «Віроломний імператор, дізнавшись про те, що вірні зазнали невдачі, відчув нічого не варту радість, і наказав, щоб залишилися надали можливість переправитися в області Греції на тій стороні, подолавши рукав святого Георгія. Бачачи, що вони повертаються в землі, що перебували під його владою, імператор змусив їх продати йому свою зброю ». На прикладі хроніки Гвіберт Ножанскій ми бачимо явище, яке, як потім буде сказано, має місце і в хроніці Аноніма. Справа в тому, що поведінка імператора цілком зрозуміло: він проявляє злобу відносно хрестоносців, викликану заворушеннями, які вони свого часу вчинили, і щоб упередити аналогічні безлади під час їхнього відступу, він примушує їх продати зброю. Однак автор називає імператора «віроломним» притому, що його дії справедливі. Якщо Анонім тут стриманий у коментарях, то Гвіберт - ні. Хто б не був винен насправді, хрестоносці все одно завжди праві.

Роберт Реймський також представляє негативний образ імператора: «Ті ж, кому-яким способом вдалося піти, повернулися до рукава святого Георгія, і згідно наказу непридатність імператора, повернулися до себе. Імператор разом зі своїми греками був дуже радий перемозі турків, і спритно відібрав у наших зброю, щоб зробити їх беззбройними ». Таким чином, ми бачим...


Назад | сторінка 51 з 111 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Мережеві анекдотчікі: хто вони?
  • Реферат на тему: Імператор Вільгельм II: його роль в історії Німеччини
  • Реферат на тему: Монголи. Хто вони і звідки прийшли?
  • Реферат на тему: Важкі діти: хто вони, причини появи
  • Реферат на тему: Спецсимволи в HTMl для чого вони потрібні?