Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





іння статуям і іконам; доктрина приречення і виправдання вірою.

Даючи визначення поняттю «релігія», Цвінглі спирається на Цицерона, його твір «Про природу Богів»: «Цицерон у своїй праці« Про природу богів », у другій книзі, висловлює думку, що слово« релігія »відбулося від слова« перечитати », бо благочестиві люди старанно і сумлінно зважують все знову і знову, і немов перечитують те, що відноситься до шанування богів. І мені здається, що це найбільш відповідний сенс слова ». Під релігією Цвінглі розуміє благочестя християн, а саме - віру, спосіб життя, молитви, порядок богослужіння, таїнства. Він розрізняє «істинну» і «помилкову» релігію, яку називає марновірством.

Насамперед, Цвінглі виділяє суб'єкт і об'єкт релігії: «Оскільки релігія увазі дві величини - когось, хто релігійно шанується, і когось, хто релігійно шанує, то, перш за все, я повинен повести мова про цих двох сторонах. Тобто: оскільки Бог є той, до кого звернена релігія, і оскільки людина є той, хто зі своєю релігією звертається до Бога, не можна говорити про релігію не пізнавши, насамперед, Бога і людини ».


.1 Фігура Бога в інтерпретації Ульріха Цвінглі


Вчення про Бога виходить з єдиності Бога і Його якостей: доброти, істинності, всемогутності. Цвінглі говорить про те, що людина не може зрозуміти сутність Бога. Що є Бог перевищує людське розуміння, але що Він існує, цілком доступно людському розуму.

Багато мудреці приходили до того, що не сумнівалися в готівковому існування Бога. Деякі, правда, розподіляли буття Бога на різних богів, що, безсумнівно, Цвінглі пояснює обмеженістю розуму, яка не наважувався приписати ту силу і ту велич, якими повинен володіти Бог, лише одному Богу. Інші таки відчували свою малодушність стосовно Бога і поспішали приписувати наявне буття Бога не багатьом богам, а одному-єдиному. «Тому вони і прийшли до того, щоб оголосити:« Існує тільки один-єдиний Бог ». Правда, вони, - оскільки дух людський слабкий, - не надали великого значення тому, щоб твердо триматися цього пізнання Бога, але задовольнялися тим, що визнали Бога і задоволені були цим; однак вони знехтували необхідністю жити з волі цього Бога ».

Цвінглі робить висновок про те, що майже всі язичники були одностайні в тому, що Бог існує, тільки одні ділили Його на багатьох богів, інші - на небагатьох і лише одиниці допускали, що Він один-єдиний. «Але і Ним вони спочатку нехтували через духовної відсталості і довіри до своєї власної мудрості; вони думали про Нього все, що приходило в голову, і вони почитали Його так, як їм хотілося ».

«Проте віруючі - так увійшло звичай називати всіх тих, хто вірує, тобто благочестивих, або справжніх шанувальників Бога, - суть ті, хто вірує в те, що, як вони вважають, існує один-єдиний всемогутній Бог, і що вірувати слід єдино в Нього ». Але виникає закономірне питання, звідки благочестиві люди створили таке уявлення про Бога, і що вони роблять невідому силу своїм Богом не по образу язичників? «Це відбувається через силу і милість Того, в Кого вірять; бо що стосується сутності і природи людини, то між віруючим і невіруючим немає ніякої відмінності. Кожен міг би помилятися щодо богів, якби якась вища сила людський дух, за природою схильний до всякого роду помилкам, не закликала і не прив'язувала до себе ».

Очевидно, по Ц...


Назад | сторінка 68 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Аналіз раціонального обгрунтування буття Бога
  • Реферат на тему: Аналіз космологічного аргументу існування Бога
  • Реферат на тему: Розуміння сутності Бога в книзі Арлі Хувера "Листи агностику на захист ...