Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Контрольные работы » Християнське розуміння любові

Реферат Християнське розуміння любові





Ним відкривати своє серце і чекати Його активного одкровення так, щоб в серці нисходила енергія Божественної Любові. В«Причина любові до Бога є БогВ» (святий Бернард Клервоський). В«Навпаки, любити видиму тварь - це значить давати сприйнятої Божественної енергії відкриватися через що сприйняв, у поза і окрест сприйняв - так само, як вона діє в самому Триіпостасний Божество, - давати їй переходити на іншого, на брата. Для власних людських зусиль любов до брата абсолютно неможлива. Це справа Божої сили. Люблячи, ми любимо Бога і в Бозі В».

Тільки пізнав Триєдиного Бога може любити правдивою любов'ю. Якщо я не пізнав Бога, не долучився Його Суті, то я не люблю. І ще зворотне: якщо я люблю, то я долучився Богу, знаю Його. Тут пряма залежність знання і любові до тварі. Центром исхождения їх є перебування - себе в Бозі і Бога в собі.

А що ми пізнали Його, дізнаємося з того, коли заповіді Його заповіді. Хто каже: В«я пізнав ЙогоВ», але заповідей Його не дотримується, той неправдомовець, і немає в ньому істини, а хто береже слово Його, у тому Божа любов справді вдосконалилась Із того ми пізнаємо, що ми в Ньому. Хто говорить, що в Нім, той повинен поводитись так, як поводився Він (1 Ін. 2, 3-6). Але поки що це взаімосопребиваніе Бога та людини є положення вільної віри, а не факт примусово-владного досвіду. Майже виключно цієї залежності присвячені Іванові Послання.

Всякий хто любить, від Бога (1 Ів. 4, 7). Це не тільки зміна або поліпшення, або удосконалення, немає, - це є саме исхождение від Бога, прилучення Святому. Люблячий відродився або народився вдруге - в нове життя, він соделался В«чадом БожимВ», придбав нове буття і нову природу, був В«мертвий і ожив В»для переходу в нове царство дійсності (це-то і говорить притча про блудного сина; див. Лк. 15, 32). Нехай іншим - людям з В«скам'янілим серцемВ» - він продовжує здаватися тим же, просто людиною. Але на ділі в невидимих ​​надрах його В«блудноїВ» душі сталося таємниче пресуществленіє. Припинення і агонія абсолютного скепсису були лише муками народження з тісної і темної утроби плотського життя в неосяжну широчінь життя нескінченної і всесвітлішого. Люблячий перейшов від смерті до життя, від царства віку цього в Царство Боже. Він соделался причасником Божественного єства (2 Пет. 1, 4). Він з'явився в новий світ Істини, в якому може рости і розвиватися; в ньому перебуває насіння Боже - насіння Божественної Життя (1 Ін. 3, 9), насіння самої Істини і справжнього ведення. Знаючи Істину, він розуміє тепер, чому сталося з ним така зміна: Ми знаємо, що ми перейшли від смерти в життя, бо любимо братів; хто не любить брата перебуває в смерті. Кожен, хто ненавидить брата свого не має вічного життя, в нім перебувало (1 Ін. 3, 14-15). Що не має життя вічного - тобто не увійшов в життя Пресвятої Трійці, - і любити-то не може, бо сама любов до брата є якесь прояв, як би витікання Божественної сили випромінюваної люблячим Богом.

Чи не юридично-моральний, а метафізичний сенс має положення: Хто говорить, що він пробуває у світлі (у істіне.-Ред.), а ненавидить брата свого, той у темряві (в невіданні. - Ред.). Хто любить брата свого, той пробуває у світлі, і в ньому спотикання (тобто темряви невідання. - Ред.). А хто ненавидить брата свого, той перебуває в темряві, і в темряві ходить, і не знає куди йде, бо темрява очі йому очі (1 Ін. 2, 9-11). Світло - Істина, і ця Істина неодмінно виявляє себе; вид її переходу на іншого - любов, точно так само, як вид переходу на іншого завзятість, яка не бажає визнати себе за таку темряви невідання - ненависть. Хто робить добро, той від Бога: а злочинець Бога не бачив (3 Ін. 1, 11). p> Немає любові - значить немає істини; є істина - значить неотменно є і любов. Кожен, хто в Нім пробуває, не грішить; усякий, хто грішить, не бачив Його, і не пізнав Його (1 Ін. 3, 6). Кожен, хто родився від Бога, не чинить гріха, бо насіння Його перебуває в ньому, і він не може грішити, бо від Бога. Діти Божий і діти диявола пізнаються так: всякий, хто не робить правди, не від Бога, так само і не любить брата свого (1 Ів. 3, 9 -10). Любов з такою ж необхідністю слід з пізнання Бога, з якою світло ллється від світильника і з якою нічний пахощі струмує від розкрилася чашечки квітки, В«пізнання робиться любов'ю В»(святий Григорій Ниський). Тому взаємна любов учнів Христа є знамення, знак їх Навчені, їх ведення, їх ходіння в Істині. Любов є власний ознака, за якою визнається учень Христов (Ін. 13, 35).

Але не можна було б зробити більшою помилки, як ототожнив духовну любов відає Істину з альтруїстичними емоціями і прагненням до В«благу людстваВ», у кращому випадку спираються на природне співчуття чи на абстрактні ідеї. Для любові в останньому сенсі все починається і закінчується в емпіричному справі, цінність подвигу визначається його зримим дією. Але для кохання у сенсі християнському ця цінність відносна, зовнішня. Навіть моральна діяльність, як-то: філантропія, б...


Назад | сторінка 7 з 10 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Як Ви ставитеся до твердження: "Наука довела, що Бога немає"
  • Реферат на тему: Образи Бога і Диявола в живопису ХХ-ХХI століття
  • Реферат на тему: Щоб тобі любили, спершу сам полюби, бо любов віклікається любов'ю