Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Переоцінка християнських цінностей у творах Ніцше

Реферат Переоцінка християнських цінностей у творах Ніцше





ихристиянином. Адже філолог бачить, що стоїть за "священними книгами", а лікар бачить, що стоїть за фізіологічної деградацією типового християнина ". p align="justify"> Ось як Ніцше інтерпретує знамениту історію вигнання Адама і Єви з раю: Бог - сама досконалість - прогулюється по саду і йому нудно. Він вирішує створити людину, Адама, а й Адамові теж стає нудно ... Тоді Бог створив тварин, але вони не розважали людини, він був "паном" ... Бог створює жінку, але це було помилкою! Єва підбиває Адама скуштувати плід від дерева пізнання, і людина стала суперником бога - адже завдяки знанню стаєш як бог ... "Наука запретна як така, вона одна і знаходиться під забороною. Наука - перший гріх, зародок усякого гріха, первородний гріх ". Треба було змусити людину забути про науку, людина не повинна думати - і бог створив біль і хвороби, злидні, старезність, смерть ... Але людина продовжує думати, "справа пізнання зростає, височіє ... несе з собою сутінки богам"! p align="justify"> Релігія є для суспільства гальмуючим, котрий заважає, негативним чинником. Релігія служить масам, це зброя черні і рабів. У християнстві знаходить своє вираження ненависть черні, пересічної людини до благородних ... Бог, святість, любов до ближнього, співчуття - забобони, вигадані тими, чиє життя порожня і монотонна. Віра в Бога не звеличує і не одухотворяє людини, а, навпаки, сковує його і позбавляє свободи. Вільній людині Бог не потрібен, бо він сам для себе найвища цінність. Церква для Ніцше - смертельний ворог всього благородного на землі. Вона відстоює рабські цінності, прагне розтоптати всяке велич в людині. Ніцше пише: "У християнстві на перший погляд виходять інстинкти пригноблених і поневолених: у ньому шукають порятунку нижчі стани", "Християнство - це повстання плазунів по землі проти всього, що стоїть і височіє: євангеліє" низьких "принижує", " ; Християнство вело боротьбу не на життя, а на смерть з вищим типом людини, воно зрадило анафемі всі основні його інстинкти і витягло з них зло ... Християнство брало бік усього слабкого, низького, потворного; свій ідеал воно склало по протилежності інстинктам збереження життя, життя в силі ".

У Ніцше питання віри пов'язаний з проблемою моралі, цінностей і поведінки людини. Сенс і мета, з якою Ніцше оголосив війну християнству, - це скасування моралі. Смерть Бога відкриває людині можливість творчої свободи для створення нових ціннісних світів. У загибелі закладено відродження. На місце духовних цінностей, пов'язаних з ідеєю Бога, Ніцше ставить діаметрально протилежні цінності, які з потреб і цілей реальному житті надлюдини. Прихід надлюдини обумовлений процесом становлення людини, відкиданням буття Бога і пов'язаних з ним моральних і релігійних цінностей. Звідси у філософії Ніцше випливає тотальний нігілізм і переоцінка всіх цінностей. p align="justify"> Мета буття людини Ніцше бачить у створенні того, що вище людини, а саме у створенні надлюдини, який повинен перевищуват...


Назад | сторінка 7 з 11 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Переоцінка християнських цінностей Фрідріхом Ніцше
  • Реферат на тему: Ставлення Ніцше і Шопенгауера до природи Людини
  • Реферат на тему: Елітарістскіе погляди Ф. Ніцше. Теорія &Надлюдини&
  • Реферат на тему: Ніцше - основоположник філософії життя
  • Реферат на тему: Життя Фрідріха Ніцше