Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Феномен двойничества в християнській антропології

Реферат Феномен двойничества в християнській антропології





з, вище всякого безстрашності, що не нарушаемості ніякої зі поза приходить пристрастю, і по благодаті цілком звернений до кращого. Наділений цими дарами, розум передає знаки божественної краси і сполученого з ним тілу "

Потрібно зауважити, що для святителя одним з найбільш важливих питань була смерть душі, відділення її від Бога, про яку ми вже говорили, він не перестає нагадувати про цей факт в своїх проповідях або бесідах і аскетичних трактатах. Він каже що, що не дивлячись на те що падіння Адама змінило і порушило первозданну красу і гармонію премирними плану, однак гріхопадіння НЕ позбавило людини зовсім його богоподібності. Йому дана надія вилікуватися від злої сутності, "обожниться" і цю надію подає Сам Бог Вочеловеченія свого Слова-Христа. . Наведемо безпосередньо слова святителя Григорія для особливого підтвердження вже сказаного: "Син Божий став людиною, щоб показати на яку висоту Він нас зводить ..., щоб показати, що Бог створив наше єство добрим; щоб стати начальником нового життя, підтвердити воскресіння і припинити безнадійність; щоб, ставши Сином Людським і причастившись смерті, зробити людей синами Божими і учасниками божественного безсмертя; щоб показати, що єство людське, на відміну від всіх створінь, створено за образом Божим; що воно настільки споріднено Богу, що може з Ним з'єднатися в одній Іпостасі, щоб вшанувати плоть, і саме смертну плоть. "

На закінчення даної глави зробимо наступні висновки: людина створена за образом Бога звідси випливає, що спочатку його природа добра, в теж час, як подоба Бога, людина має вільну волю, значить має право вибирати і через це властивість він (чоловік) здійснює гріхопадіння, в процесі якого людина відокремлює себе від Бога, і в ньому з'являється зла сутність, настає смерть душі, однак і після гріхопадіння людина не втратив повністю своєї богоподібним, і завжди, з будь-якого ступеня падіння може повернутися до вихідного стану, таку можливість дає людині сам Бог через втілення свого Слова, і крім того завдяки складному будовою душі людської, в якій, як тільки з'явився фактор зла, почалася боротьба між частинами (силами) душі, тому людина здатна практично одночасно здійснювати гріх і чесноту, або зовсім не здійснювати гріха.


2. Проблема двойничества у російській релігійної філософії


2.1 Погляд на проблему в антропології Миколи Бердяєва


Проблема людини, була для великого російського, релігійного мислителя Миколи Олександровича Бердяєва, центральною складовою його філософського вчення: "У центрі моєї думки завжди стояли проблеми свободи, особистості, творчості, проблеми зла і теодицеї, тобто по суті, одна проблема - проблема людини, його призначення, виправдання його творчістю "У даній главі ми, на аналізі твору "Проблема людини. До побудови християнської антропології ", постараємося зрозуміти, як він пояснює проблему роздвоєності людини і в чому бачить її дозвіл. Але не дивлячись на те, що основний текст буде засн...


Назад | сторінка 8 з 12 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Проблема душі і тіла у філософії Платона
  • Реферат на тему: Проблема співвідношення душі і тіла у вченні Р. Декарта
  • Реферат на тему: Людина і свобода у філософії Н.А. Бердяєва
  • Реферат на тему: Вчення М. Бердяєва про антиномичности російської душі